Maya Sar oduševila Banjalučane

Kantautorka, kompozitorka i pjevačica Maya Sar održala je sinoć u Banjaluci koncert za pamćenje. Nastup je održan u Narodnom pozorištu RS, u okviru regionalne turneje “Maya Sar – Live in Theater”.
Veoma emotivan nastup umjetnice i kantautorke Maye Sar, desetočlanog benda i muzičkih gostiju nikoga nije ostavio ravnodušnim. Detaljno isplaniran i dugo pripreman muzički spektakl osmišljen je tako da svake sekunde publiku drži zainteresovanom i uključenom u divnu muzičku čaroliju.

Sve generacije od najmlađih do najstarijih uživali su u veličanstvenom muzičkom događaju koji će se dugo pamtiti.

Narodno pozorište je isijavalo posebnom energijom i emocijama. Koncert je po riječima mnogih posjetilaca bio magičan. Počeo je sa pjesmom “Korake ti znam”, a nastavio se sa velikim hitovima “Moj je život moja pjesma”, “Krive riječi”, kao i pjesmama koje je Maya Sar pisala za mnogobrojne poznate muzičare iz regiona.

Koncert koji je trajao gotovo dva sata, upotpunili su i posebni muzički gosti Nermin Puškar i Goran Kovačić. Muzičar Nermin Puškar je zajedno sa Mayom izveo svoju novu pjesmu “Kad u ovu ljubav sumnjam”, a nakon toga i svoj veliki hit “Dođi”. Publika je gromoglasnim aplauzom pokazala koliko voli Mayinu muziku, te je nekoliko puta vraćala na bis. Činjenica da Maya ima mnogobrojnu publiku u Banjaluci, pokazuje i podatak da su karte rasprodate u rekordnom roku.

Prvi koncert u okviru turneje je održan 26. Marta u Tuzli. Simbolično, turneja je počela upravo u Majinom rodnom gradu, na sceni renoviranog Narodnog pozorišta Tuzla. Nakon Tuzle i Banjaluke slijede koncerti u Mostaru, Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Na koncertima koji će biti održani u teatrima širom BiH i regiona, Maya Sar nastupa sa svojim desetočlanim bendom, uz posebno odabrane muzičke goste.

O jedinstvenom koncertnom događaju u Banjaluci će se sigurno pričati, a publika će ga dugo pamtiti. Organizaciju i realizaciju banjalučkog koncerta koproducentski potpisuju “Play Team” iz Banjaluke i “Long Play Production“ iz Sarajeva.

Izvor: http://mondo.ba/a646865/Magazin/Showtime/Maya-Sar-odusevila-Banjalucane-FOTO.html

Leave a
Comment
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

“Budi zdrava!”

Voli se. Pregledaj se. Budi zdrava! #SHARE Drage moje, oktobar je mjesec borbe protiv raka dojke. U saradnji sa kompanijom AVON, dragom koleginicom Sanjom Doležal