Maya Sar emotivnim nastupom u Tuzli započela regionalnu turneju

Prvo je otpjevala “Korake ti znam”, pjesmu kojom je predstavljala BiH na Eurosongu, a potom su se redali hitovi “Nespretno”, “Naša ljubav, naša kuća”…
Maja Sarihodžić, poznatija kao Maya Sar, bosankohercegovačka kantautorica, preksinoć je u Narodnom pozorištu Tuzla, zajedno sa svojim bendom, započela jedinstvenu regionalnu turneju, pod nazivom “Live in Theater”.

Turneja, kojom ova pjevačica, kako je kazala, želi vratiti dostojanstvo muzici i doprinijeti očuvanju kulture i umjetnosti, bit će nastavljena u Banjoj Luci, Mostaru, Sarajevu te Zagrebu, Beogradu i Ljubljani.

Maya je koncert u svom rodnom gradu započela popularnom pjesmom “Korake ti znam”, kojom je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, a potom su se na sceni Narodnog pozorišta redali muzički hitovi “Nespretno”, “Naša ljubav, naša kuća”…

U pratnji desetočlanog benda, u čijem sastavu se, između ostalih, nalaze i Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Amar Češljar, Adis Širbubalo, Mahir Sarihodžić, u prepunoj sali tuzlanske kuće teatra, izvedene su i pjesme koje je Maja radila i za druge pjevače.

Tako je tuzlanska publika mogla uživati u izvedbi pjesme “Zar se nismo shvatili”, koju je ova umjetnica radila za Zdravka Čolića, i “Moja priča”, koju je otpjevala Tereza Kesovija.

Specijalni gost koncerta bio je poznati crnogorski pjevač Sergej Ćetković, koji je u kratkom obraćanju kazao da Tuzla, ali i cijela Bosna i Hercegovina, trebaju biti ponosni što imaju umjetnicu kao što je Maya Sar.

Kako se moglo čuti i vidjeti, tuzlanski koncert je bio ispunjen emocijama, s obzirom da se radi o gradu u iz kojeg potječu Maja i njen suprug Mahir.

– Tuzla je uvijek uz nas. I mi se deklarišemo kao ljudi koji dolaze i potječu iz Tuzle, pa nam je posebno važan i drag ovaj koncert – izjavio je ranije Mahir Sarihodžić.

Sljedeći koncert Maye Sar i njenog benda bit će održan 1. aprila u Banjoj Luci.

Izvor: http://faktor.ba/koncert-za-pamcenje-maya-sar-emotivnim-nastupom-u-tuzli-zapocela-regionalnu-turneju-foto

Leave a
Comment
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

“Budi zdrava!”

Voli se. Pregledaj se. Budi zdrava! #SHARE Drage moje, oktobar je mjesec borbe protiv raka dojke. U saradnji sa kompanijom AVON, dragom koleginicom Sanjom Doležal