Dino Merlin i Tereza Kesovija pjevali s Mayom Sar u Narodnom pozorištu u Sarajevu

Više od dva sata trajao je sinoćnji gala koncert Maye Sar održan u Narodnom pozorištu u Sarajevu, a završen je ovacijama publike koja je uživala u nastupu kojim je završen prvi dio bosanskohercegovačke koncertne turneje. U skladu s ranije datim obećanjem, Maya Sar i njezin devetočlani ansambl ponudili su publici sjajan šou, a produkcija koncerta dala je notu bajkovitog brižljivo biranom repertoaru koji su većinom činile autorske kompozitorice ove kantautorice, pjevačice i kompozitorice.

Posebno iznenađenje za posjetioce koncerta bili su specijalni gosti Tereza Kesovija i Dino Merlin. Merlin je u duetu s Mayom otpjevao pjesmu “Da ti kažem šta mi je”, dok je Kesovija publiku oduševila zajedničkom izvedbom pjesme “Ostavi me tu” te klasikom “Moja posljednja i prva ljubavi”.

Mayi su se na bini pridružile i polaznice njenog muzičkog ateljea sa kojima je izvela “Moj je život, moja pjesma” nakon koje je publika velikim aplauzom vratila izvođače na bis koji su Mayinim posljednjim singlom “Naša ljubav, naša kuća” i zaključili prekrasnu noć u kući na Obali.

“Bio je ovo vrlo emotivan koncert za mene, predivno iskustvo koje sam podijelila sa svojom publikom”, kazala je Maya Sar nakon koncerta na kojem je izvela i jednu od pjesama Jadranke Stojaković odajući priznanje ovoj velikoj bh. umjetnici.

Turneja Maye Sar bit će nastavljena 20. maja u Zenici, koncertom u Bosanskom narodnom pozorištu.

Izvor: http://www.klix.ba/magazin/muzika/dino-merlin-i-tereza-kesovija-pjevali-s-mayom-sar-u-narodnom-pozoristu-u-sarajevu/160507028

Leave a
Comment
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

“Budi zdrava!”

Voli se. Pregledaj se. Budi zdrava! #SHARE Drage moje, oktobar je mjesec borbe protiv raka dojke. U saradnji sa kompanijom AVON, dragom koleginicom Sanjom Doležal