NOVA VERZIJA ČUVENOG HITA: Maya Sar otpevala Čolinu „Zar se nismo shvatili“


Play Video

“Mislim da je interesantno čuti jednu pravu “mušku” pjesmu, u ženskoj izvedbi”

Kantatorka Maya Sar regionalnu publiku navikla je na nežna i emotivna izvođenja, kakve su i sve njene pesme, ali i one koje je do sada napisala i komponovala za druge muzičke zvezde. Jedna od takvih je i čuveni hit Zdravka Čolića “Zar se nismo shvatili”, koju je Maya tokom izolacije snimila u akustičnoj verziji sa kolegom i saradnikom Goranom Kovačićem.

Goran Kovačic i ja smo dugogodišnji prijatelji, i kada mi je predložio saradnju, razmišljala sam koju bismo pjesmu mogli snimiti, da ne bude jedan od covera, nego nešto što je neočekivano, a opet ljudima blisko. Akustični zvuk gitare i vokala, načina na koji je Goran osmislio video, daje jednu spontanost, koja je najljepša u druženjima, kada se pjeva za svoju dusu. A ova pjesma je upravo da se pjeva iz duše i za dušu. Mislim da je interesantno čuti jednu pravu “mušku” pjesmu, u ženskoj izvedbi – kaže Maya.

Pesma “Zar se nismo shvatili” objavljena je na albumu Zdravka Čolića “Vatra i barut” iz 2013. godine, a poznata kantautorka ne krije da joj je to jedna od najdražih pesama koju je napisala:

Pjesma “Zar se nismo shvatili” mi je jedna od najdražih pjesama koje sam napisala, posebno jer je originalno izvodi Zdravko Čolic, čija interpretacija je bezvremenska i bez konkurencije.

Publika će posle dužeg vremena i pauze koju je napravila u autorskom radu, imati priliku da uživa u novim izvođenjima Maye Sar. Malo pre proglašenja pandemije Korona virusa, kantautorka je planirala da predstavi i svoj povratnički singl, čija premijera je s razlogom odložena. Ipak, poželela da je na ovaj način pruži podršku svima u ovim teškim danima, i podseti nas na lepe emocije i trenutke koji nas vezuju za slušanje njenih pesama.

U vremenu kada smo uskraćeni za mnogo toga, umjetnost je definitivno nešto što nas i dalje hrani, a i zbližava. I ovakvi uslovi mogu biti inspirativni, i razviti dodatnu kreaciju da se stvori nešto novo, mimo zadanih okvira, a da bude jednako lijepo – ističe Maya Sar.

Akustično izvođenje pesme “Zar se nismo shvatili” poslušajte na zvaničnom YouTube kanalu Maye Sar

Leave a
Comment
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Maya Sar oduševila Banjalučane

Kantautorka, kompozitorka i pjevačica Maya Sar održala je sinoć u Banjaluci koncert za pamćenje. Nastup je održan u Narodnom pozorištu RS, u okviru regionalne turneje

Maya Sar oduševila publiku u Mostaru

Kantautorica Maya Sar održala je u Mostaru treći koncert u okviru regionalne turneje “Live in Theater”. Maya i njen desetočlani ansambl publici su priredili još